Hvordan har første lærlingeår for Mattias vært?

Folla Maritime Service er og har vært godkjent lærlingebedrift gjennom mange år. De fleste lærlingene ved verftet har vært innen platearbeider og industrimekaniker faget.

Foto: Mattias Hanssen foran produksjonshallen på akterdekket av FollaPower 50 El, Bygg 93.

 

Mattias Hanssen tok sin videregående utdanning i Namsos og Steinkjer før han kom til Folla Maritime Service som lærling i august 2023. Nå har han snart fullført 1. år som industrimekaniker lærling ved verftet. Etter som Mattias opprinnelig kommer fra Flatanger var ikke bolig noe problem og stedet kjenner han godt.

 

Hvordan synes du det første året som lærling ved verftet har vært?

Det er veldig spennende å få være med på så mye interessant og forskjellig i hverdagen. Jeg får jobbe mye med det vi har vært gjennom på skolen og som er pensum. Dagene består av både sveising, skruing å dreiing. Det er mange flinke folk i Folla Maritime så det er gøy å lære av de som har så mye erfaring. Ingen dager er like og det er stor variasjon i oppgavene. Jeg synes også det å få følge hele produksjonen av nye fartøy fra start til slutt er moro.

Hvilket bygg har du fått fulgt hele produksjonsprosessen av?

Jeg har fått følge hele byggeprosessen av bygg 96 tett fra start til slutt. Det er en FollaNova 32 modell som er et passasjerfartøy for 6 personer med Volvo D6 380hk og aksling.

Foto: FollaNova 32 i produksjonshallen ved verftet.

Hvordan trives du som lærling tilbake i hjemkommunen, Flatanger ?

Det er veldig fint. Jeg trives godt på jobb og liker godt å skru på fritiden. Har jeg lyst til å finne på noe så gjør jeg det. Det er noen tilbud her, men det er fortsatt en liten kommune sammenlignet med i byen. Det er nok en fordel at jeg har hobbyer og tar litt initiativ selv til aktiviteter jeg ønsker å holde på med.

Har du fått nye venner blant kollegene ved verftet etter du startet?

Ja, vi har blitt noen kompiser som treffes utenfor arbeidstid. Vi treffes en del på fritiden og finner på forskjellige ting sammen. Det er flere her som er glad i å skru så det er veldig bra.

Mattias har gjort en god innsats og vi gleder oss til å følge han videre i sin reise mot fagbrev.

Fra verftet i Flatanger på Trøndelagskysten har Folla Maritime Service levert fartøy til havbruksnæringa og andre aktører siden 1994. All produksjon foregår i Norge, og vi gir kunden en unik mulighet til å følge byggeprosessen fra start til slutt.