Folla Maritime Service med nybygg nummer 100 – arbeidsfartøyet skal til Nova Sea

Bilde av søsterskipet til signering nummer 100, “Arnøyjenta”, i utrustningsfasen. Fartøyet er designet av Møre Maritime. Foto: FMS
Nyheter av redaksjonen

Folla Maritime Service (FMS) har signert sitt nybygg nummer 100 i en ny kontrakt med Nova Sea. Dette er den fjerde kontrakten i rekken av det nyutviklede arbeidsfartøyet FollaPower 50EL.

«FollaPower 50EL er et tilsvar på Nova Sea’s fokus på bærekraft, gode tekniske løsninger og krav til HMS», skriver FMS i en pressemelding.

Det nye fartøyet på 15 x 8 meter skal være drevet av en kombinasjon av batteri og hybridteknologi, og bidra til å minimere miljøpåvirkningen av Nova Sea’s operasjoner på sjø.

Verftet har ikke stoppet på bygg nummer 100, og meddeler at bygg nummer 101 og 102 også ble signert før påske. Dette er to hurtiggående personellfartøy av typen Folla Terrier 26. Det er Nova Sea som har bestilt også disse båtene. Passasjerfartøyene på 7,99 x 2,85 meter er designet av Marin Design.

 

Folla Terrier 26 kommer under kravet om D6-sertifikat, og kan derfor opereres av flere enn fartøyene over åtte meter, forteller salgssjef for nybygg, Camilla Kvaløsæter. Denne eies av Refsnes Laks. Foto: Folla Maritime Service

– Vi er stolte av å ha nådd milepælen med hundre byggekontrakter på nybygg, og vi er svært glade og fornøyde med at det er nettopp Nova Sea, som lenge har vært en viktig og god kunde for oss, som signerer på denne milepælen. Vi takker igjen Nova Sea for tilliten, sier daglig leder i FMS, Otto Sjølien. 

Salgssjef for nybygg, Camilla Kvaløsæter, kan før øvrig fortelle at selskapet har en «historisk sterk ordrereserve på nye fartøy, både arbeidsfartøy og mindre hurtiggående personellbåter».