Nova Sea fikk denne uken overlevert to nye fartøy fra Folla Maritime Service

Folla Maritime Service har denne uken levert to nye fartøy til Nova Sea. Samtidig har havbruksselskapet på Lovund tidligere i år lagt til ytterligere fire fartøy i ordrebøkene til verftet på Flatanger i Trøndelag. Samlet er det nå seks fartøy til Nova Sea, som er i ulike faser i produksjon.

Nova Sea har allerede mottatt fartøy av samme modeller og er en del av utskiftning av flåten der kvalitet og bærekraft står i hovedfokus. Det ene fartøyet er en 15m arbeidsbåt av typen Follawork 50-7 El, med byggenummer 87. Den har fått navnet «Ravnøy» og settes i drift fra Rødøy. Det andre fartøyet er en personellbåt av typen FollaNova 32 som er den andre i rekken av denne type fartøy. Den har fått navnet «Nikolai» og har byggenummer 89.

«Vi er svært fornøyde med fartøyene vi har mottatt og de skreddersydde løsningene vi har fått levert hittil. Med felles verdier fundert på kvalitet, utvikling og bærekraft er vi ikke i tvil om at Folla Maritime er riktig valg for oss.» sier Odd Stensland i Nova Sea.

 

Arbeidsbåter med el-hybrid

FollaWork 50-7 El er utviklet som et bærekraftig arbeidsfartøy til bruk for oppdrettere med høyt miljøfokus. Fartøyet er bygget som singel-skrog utstyrt med to stykk el-motorer, batteripakke på 361Kwh og to elektriske thrustere for fremdrift og manøvrering kun ved hjelp av el. Det gir en arbeidshverdag med minimalt med støy for omgivelsene og de ansatte ombord. Det er planlagt å benytte kun batteri ved merdkanten og store deler av transitten til lokalitetene. Lading vil foregå fra land, fôrflåte eller generator om bord dersom den benyttes.

FollaWork 50-7 El, «Ravnøy»
 • Mål: L14,96m x B 7,00m
 • Dybde: 3,15 m
 • Elektrisk installasjon, fremdriftsanlegg med motorer og batteripakke levert av El.Marin
 • Navigasjonspakke levert av El.Marin
 • Propellanlegg fra Kumera
 • Scania motor fra Nogva
 • Thrustere fra Sleipner Motor
 • Nokker og høytrykksvasker fra Tennfjord
 • Fartøyet er designet av Marin Design.

 

Driftssikre og solide personellbåter

FollaNova 32 er et praktisk fartøy med suverene sjøegenskaper, som oppfyller behovene for et driftssikkert passasjerfartøy. Etter å ha levert første fartøy av denne modellen på enden av fjoråret, ser det ut til at verftet har truffet godt på sjøegenskaper og løsninger med denne modellen.

«Ved utviklingen av dette fartøyet hadde vi stor tro på at det ville bli en båt med svært gode sjøegenskaper og jeg vil si at den har overlevert i forhold til forventningene. Den er fantastisk i sjøen, svært stillegående og driftsøkonomisk gunstig, alt som brukere og kunder legger vekt på. En liten bonus er at den har blitt en aldri så liten «hodevender» i havnene den opererer inn og ut av. Vi fikk for alvor bekreftelse om at fartøyet levde opp til forventningene da Nova Sea valgte å gå til innkjøp av ytterligere tre fartøy tidligere i år, til sammen seks totalt, av samme modell» sier salgssjef for nybygg, Camilla Kvaløsæter

 

FollaNova 32, «Nikolai»
 • Mål: 9,85m x 3,30m
 • Volvo Penta D6 generator fra Rørvik Marina
 • Propellanlegg fra West Mekan
 • Thruster SH100 fra Sleipner Motor
 • Nokke fra Tennfjord
 • Navigasjon og kommunikasjon fra Navy Rørvik
 • Elektrisk installasjon fra Folla Elektro og Retronic
 • Hastigheter: Marsjfart 20 knop, toppfart 24 knop.
 • Fartøyet er designet av Marin Design.

 

Nova Sea ser frem til å få de nye fartøyene i drift og har bestilt flere

De senere årene har Nova Sea gått til innkjøp av flere fartøy i ulike størrelser fra verftet. Denne prosessen er en del av en klimastrategi hvor de faser ut de største dieseldrevne arbeidsfartøyene med grønne løsninger. Nova Sea legger mye vekt på HMS, fiskehelse og bærekraft når de ser på innkjøpskriterier og løsninger for sine fartøy. Ikke minst er Nova Sea opptatt av arbeidsplasser og verdiskapning langs kysten når båter skal bestilles.

«Vi er meget fornøyde med at Nova Sea, med sitt fokus på HMS, kvalitet og bærekraft har valgt oss som samarbeidspartner i flåteutskiftningen» sier daglig leder for Folla Maritime Service, Otto Sjølien og legger til – «vi produserer ikke bare de nye fartøyene, men tar også hånd om de brukte båtene som fases ut via vår megleravdeling for bruktbåter».  

 

Kontaktinfo:

Camilla Kvaløsæter, Salgssjef nybygg

+47 45 60 26 13, [email protected]

 

Espen Strand, Megler bruktbåt

+47 916 92 920, [email protected]

 

Otto Sjølien, Daglig leder

+47 90 12 04 23, [email protected]

 

Denne uken fikk Nova Sea overlevert to båter. Seks nye er under bygging i Flatanger (ilaks.no)