MS Firefish er kommet hjem til Rødøy.

MS «Firefish» skal dekke transportbehov mellom Rødøy og Lille Indre Rosøy. (Foto: Folla Maritime Service AS)

Folla Maritime Service har levert ny FollaTerrier 26 til Gigante Salmon Rødøy, en spesialtilpasset båt som dekker behovet for persontransport i en båt med gode sjøegenskaper.

Båten har plass til fem personer, og mulighet for last både over og under dekk. Den er nå på plass på Rødøy, og allerede tatt i bruk til persontransport til og fra Lille Indre Rosøy.

Vakker og robust

Det var elevene ved Rødøy skole som ble utfordret til å finne navn på båten, og de ble inspirert av en liten, vakker og robust saltvannsfisk med enestående personlighet – Firefish! En liten tøffing som lever på korallrev, men som også er en populær akvariefisk.

– Vi syns navnet passer veldig godt! Båten er både vakker og robust, det samme er laksen vi skal produsere, sier Helge E. W. Albertsen, daglig leder i Gigante Salmon.

Komfort

Albertsen hentet båten hos Folla Maritime Service sammen med kollega Arve Storholm, og ble imponert over sjøegenskapene og komforten til Firefish på turen fra Flatanger til Rødøy.

– Gigante Salmon ønsket et fartøy som tåler røffe forhold, har god komfort og lavt forbruk, og vi var ikke i tvil om at FollaTerrier ville leve opp til forventningene, sier Camilla Kvaløsæter, Salgssjef nybygg, Folla Maritime Service AS.

Nybygg

MS «Firefish” er bygg nummer 92 fra Folla Maritime Service, og skal brukes ved personelltransport til og fra anlegget på Lille Indre Rosøy. Den har estimert toppfart 30 knop og forbruk på 1,3 liter pr. mil ved en marsjfart på 26 knop.

Folla Maritime Service AS bygger personell, lokalitets- og servicefartøyfartøy i aluminium, samt utfører service, reparasjoner og oppgraderinger av fartøy.

Vi takker for handelen, og ønsker MS «Firefish» velkommen til oss!

MS «Firefish»:

Mål: L7,99m x B2,85m
Designet av Marin Design.
Volvo Penta Marine Generator fra Rørvik Marina
Thruster fra Sleipner Motor
Nokke fra Tennfjord
Installasjon og navigasjon fra Retronic
Grammer stoler fra HR Maskin
Spesialtilpasset styrekonsoll bygget av verftet