To fartøy til Svanøy Havbruk

Svanøy Havbruk AS har kontrahert en FollaTerrier 26 fra Folla Maritime Service som er byggenummer 84 i produksjonsrekken. Den overleveres til kunde i disse dager, og skal operere som personellbåt ved Svanøy utenfor Florø. FollaTerrier 26 er et robust fartøy med høyt fribord som gir passasjerene en behagelig og trygg transport til sjøs i røffe nordiske forhold.

«Vi ble oppmerksomme på at Folla Maritime hadde et passasjerfartøy som passet vårt behov godt. De hadde en som var klar for levering, og vi ble umiddelbart sikre på at dette var perfekt for oss. Deretter gikk alt fort for seg. Vi kom til verftet, så på og testet fartøyet som tilfredsstilte våre forventninger til både utseende og sjøegenskaper» sier Frode Sandvik, Produksjonssjef ved Svanøy Havbruk.

Svanøy Havbruk har også kjøpt en brukt arbeidskatamaran som er formidlet gjennom Folla Maritime Service sin avdeling for megling og omsetning av brukte fartøyer.

«Vi takker de ansatte i Svanøy Havbruk for tilliten, og ønsker lykke til med to nye fartøy som vi tror vil dekke deres behov på en utmerket måte», sier Camilla Kvaløsæter, Salgssjef nybygg, Folla Maritime Service AS.

Folla Maritime Service bygger personell, lokalitets- og servicefartøyfartøy i aluminium, samt utfører service, reparasjoner og oppgraderinger av fartøy. I tillegg har selskapet en avdeling som bistår kunder med formidling av brukte fartøy.

Fartøyet er utstyrt med Volvo Penta Marine 270 hk motor med DPI drev som gir en toppfart på 33 knop og følgende spesifikasjon:

  • Mål: L7,99m x B2,85m
  • Fartøyet er designet av Marin Design.
  • Volvo Penta Marine Generator fra Rørvik Marina
  • Thruster fra Sleipner Motor
  • Nokke fra Tennfjord
  • Installasjon og navigasjon fra Retronic