Nyutviklet arbeidsbåt til Nova Sea

Nova Sea går til anskaffelse av nok en båt fra Folla Maritime. Denne gangen er det en nyutviklet arbeidsbåt av typen FollaPower42 Electric. Som bygg nr 91 i rekken fra Flatanger-verftet, er den estimert levert i juni 23.

Folla Maritime Service setter stor pris på samarbeidet med Nova Sea som i disse dager har inngått kontrakt på nok et nytt konsept med selskapet. Denne gangen med et design på arbeidsfartøy fra Møre Maritime. Fartøyet er, med sitt brede enkeltskrog, tilpasset Nova Seas lokaliteter med røffe værforhold og behov for både god krankapasitet og stort arbeidsdekk, samt funksjonelle løsninger for operatørene. Med sin store batteripakke vil båten kunne driftes lydløst og grønt gjennom mye av arbeidsdagen.  

-Vi legger stor vekt på HMS og miljøfokus i alle våre prosesser. Innkjøp av fartøy er heller ingen unntak, og da vi fikk presentert en illustrasjons-skisse og forslag til løsninger med arbeidsbåten, med alle de muligheter den kunne gi oss, var det et enkelt valg, sier Odd Stensland, Teknisk Ansvarlig Sjø i Nova Sea

I tillegg til å være funksjonelt, er fartøyet også miljøvennlig. Med batteridrift på merdkanten, sørger man for både bedre arbeidsmiljø for de ansatte om bord og miljøvennlig drift.

-I våre øyne har vi endt opp med et praktisk hybridfartøy, tilpasset våre ønsker og behov, som hovedsakelig skal driftes på batteri, sier Stensland.

Ettersom båten primært skal driftes elektrisk er det ekstra viktig med et godt og veldreid skrog. Dette er det Kristiansundsbedriften Møre Maritime som har stått for. I tillegg til å være miljøvennlig er det lagt ekstra fokus på smidighet, stabilitet og gode sjøegenskaper.

-Det er viktig for oss i Folla Maritime Service å være med på utviklingen som skjer i næringa og i industrien. I samarbeid med Møre Maritime får vi med oss lang erfaring fra utvikling av innovative og effektive skrog samt et moderne uttrykk. Dette vil være et av mange gode miljø- og innovasjonsbidrag til dette funksjonelle arbeidsfartøyet, sier salgssjef for nybygg ved Folla Maritime Service, Camilla Kvaløsæter.

 

 

Folla Maritime Service bygger personell, lokalitets- og servicefartøyfartøy i aluminium, samt utfører service, reparasjoner og oppgraderinger av fartøy. De har de senere årene utviklet en rekke nye modeller og størrelser, nå kommer de også med nytt designutrykk på noen av sine nye konsepter. Det er stor etterspørsel på nytt og brukt hos verftet som gjør at de jobber aktivt med eksisterende og nye kunder med ulike behov.

Det er ekstra gøy å produsere produkter som setter mannskapet og miljøet i fokus. Vi har troen på at dette vil bli et godt arbeidsverktøy for de ansatte i Nova Sea, og er ydmyke for tilliten de igjen viser oss. Fartøyet er nesten 7 meter bredt og vil gi røkterne ombord god plass og trygghet i røffe værforhold, sier Kvaløsæter.

Fartøyet er utstyrt med følgende spesifikasjon:

  • Mål: 12,60m x 6,70m
  • El-motor Siemens 2x180kw/1500, Corvus Orca 361 Kwh batterisystem levert av Elmarin
  • Nogva Scania Marine Diesel Generator DI13 75M fra Nogva Motor
  • Propellanlegg og gir fra Kumera
  • Thruster 2x SH550 fra Sleipner Motor
  • AMCO VEBA marine type VR24M-5S CE foldekran fra Truck Tek
  • Nokker og høytrykksvasker fra Tennfjord
  • Navigasjon og kommunikasjon fra Elmarin
  • Fartøyet er designet av Møre Maritime

Kontaktinfo:

Camilla Kvaløsæter, Salgssjef nybygg Folla Maritime Service AS

+47 45 60 26 13, [email protected]

Otto Sjølien, daglig leder Folla Maritime Service AS

+47 90 12 04 23, [email protected]