Folla Maritime bygger multifartøy

Rederiet Vigrunn AS på Frøya har signert kontrakt på en FollaMulti 50. Fartøyet blir bygg nummer 78 fra Folla Maritime Service AS.

Fartøyet har følgende spesifikasjon:

  • Mål: 14,96m x 7,0m
  • Hovedmotor NOGVA-SCANIA DI13 500
  • 2 x Hjelpemotorer type NOGVA-Nanni QLS
  • Capstaner fra Tennfjord
  • 2 x Amco Veba kraner fra Truck Tec
  • 2 x Thrustere fra Sleipner
  • Propellanlegg levert av Nogva Motorfabrikk AS
  • Fartøyet er designet av Marin Design

«Dette blir et fartøy med mange bruksområder. Lasterommet er gjort så stort som mulig og blir utrustet for frakt av levende fisk i tillegg til vanlig kvotefiske. Den blir også utrustet som bløggebåt, noe som oppdrettsselskaper verdsetter om hurtig utslakting behøves. Fartøyet er høyt utrustet og har bofasiliter i toppklasse.

Hos Folla Maritime Service har vi fokus på skreddersøm etter kundens behov samt utvikling av nye løsninger, og dette fartøyet er et godt eksempel på godt samarbeid mellom kunde og verft. Vi takker rederiet så mye for tilliten og oppdraget, og gleder oss til sjøsetting høsten 2020, sier Markedssjef i Folla Maritime Service, Greger Samuelsen»

Fra venstre: Markedssjef i FMS Greger Samuelsen, Andre Vikan, Kalle Vikan i Vigrunn AS

Folla Maritime Service bygger fartøy i aluminium, og utfører service, reparasjoner, ombygging og oppgraderinger.

Selskapet har levert arbeidsbåter og hurtiggående fartøy til oppdrettsnæringa og andre aktører siden 1994. For å opprettholde og sikre topp kvalitet, foregår all produksjon i Flatanger, og er ikke flyttet til utlandet. Folla Maritime Service var først ute med katamaraner som servicefartøy, og disse er i daglig bruk ved svært mange oppdrettsanlegg langs hele kysten.

Kontaktinfo:

Greger Samuelsen, Markedssjef Folla Maritime Service AS

+47 90 47 48 48

Runar Brennvolleng, daglig leder Folla Maritime Service AS

+47 48 13 58 57