Ny FollaWork 35 til Håløy Havservice AS

Håløy Havservice AS i Troms har fått overlevert sin første FollaWork 35. FollaWork 35 er et godt utrustet en-skrogs oppdrettsfartøy med optimal kombinasjon av gode sjøegenskaper og god dekksplass. Dette er det tiende fartøyet Folla Maritime Service AS (FMS) har produsert av denne modellen. Fartøyet er verftets bygg nummer 72.

 

Fartøyene har følgende spesifikasjon:

  • Mål: 10,65m x 5,0m
  • Hovedmotor Scania 250 HK ved/1.850 omdr.
  • To capstaner (3 tonn/1 tonn)
  • Amco Veba kran 8,0 t/m
  • Tennfjord Høytrykkspyler 28/82
  • Thruster 2 x Sleipner type SH320
  • Propellanlegg levert av Nogva Motorfabrikk AS
  • Fartøyet er designet av Marin Design

I tillegg er fartøyet utrustet med instrumentpanel/konsoller som er utviklet av FMS i samarbeid med Retronic AS.

– Vi vil takke Håløy Havservice for oppdraget og et godt samarbeid i byggeprosessen. Håløy Havservice har utfordret oss på detaljer og løsninger, og vi håper sluttresultatet står til forventingene, og at dette representerer starten på et langt og godt samarbeid, sier markedssjef i Folla Maritime Service AS, Greger Samuelsen»

– Vi synes sluttproduktet ser lovende ut, og vi ser frem til å ta fartøyet i bruk. Vi har opplevd god oppfølging og et godt samarbeid med verftet i byggeprosessen, helt fra kontraktsinngåelse og frem til levering i Harstad sist lørdag, sier Remi Rønning, daglig leder i Håløy Havservice AS.

Folla Maritime Service AS bygger fartøy i aluminium, og utfører service, reparasjoner, ombygging og oppgraderinger.

Fra verftet Flatanger i Nord-Trøndelag har selskapet levert arbeidsbåter og hurtiggående fartøy til oppdrettsnæringa og andre aktører siden 1994. FMS var først ute med katamaraner som servicefartøy, og disse er i daglig bruk ved svært mange oppdrettsanlegg langs hele kysten. Selskapet prosjekterer og bygger i tett dialog med kunden, og samarbeider med anerkjente båtkonstruktører som har stor kompetanse på sine spesialområder.