Folla Maritime Service leier ut enorm oppdrettskatamaran

Folla Maritime Service AS har inngått 2-årig leieavtale med Herøy Servicebåt AS på Herøy på Helgeland om leie av bygg.nr 61. Fartøyet er trolig verdens største oppdrettskatamaran på 15 meter. Fartøyet som er bygget i stål er bygget hos Riga Shipyard i Latvia i samarbeid med Folla Maritime Service AS i Flatanger.

Fartøyet som er 14,99 meter langt, har en bredde på hele 12,5 meter. Fartøyet er i motsetning til de fleste fartøyene i havbruksnæringa bygget i stål. Fartøyet har to skrog med en bredde på 4 meter.

Fartøyet er kraftig designet med høyt fribord, hvor dybde i riss er 4,9 meter. På grunn av sin bredde og høyde er den beregnet for å forlenges.

Fartøyet har følgende spesifikasjon:

 • Mål: 14,99m x 12,5m
 • 2 stk. Volvo D16. Finnøy gir og propell.
 • Vinsj 60 tonn – PMH, haikjeft og tauepinner/rull (eget design)
 • 2 stk. vinsj 3 tonn Levert av Tennfjord
 • Amco Veba kran V933 MF -6S vinsj på 2400 kg
 • Amco Veba kran VR75 MF -8S
 • 3 thrustere PMH 120HK
 • Generator 135KVA Volvo D7
 • Nødstrøm generator 15 KVA Nanni fra Nogva
 • MPTC manøver system PMH
 • 2 stk. kapstaner. 8 tonn og 5 tonn – Tennfjord
 • 4 lugarer, 2 bad med wc
 • Lastekapasitet ca 100 tonn
 • Slepekraft 12 tonn
 • Kontainerlås på dekke for 2 stk 20 fot kontainere.
 • Høytrykkspyler MPI HYD 40-400
 • Diesel pumpestasjon på dekk
 • Strømlogg
 • Sonar
 • Fartøyet er designet av Kvernevik Engineering

«Vi er stolte av å kunne leie ut et godt produkt til Herøy Servicebåt AS. Fartøyet er kraftig bygd og har en utrustning som gjør at kunden vil kunne løse mange oppgaver i fiskeoppdrettsnæringen fremover, sier Jørgen Østvik, salgsleder i Folla Maritime Service AS»

«Dette fartøyet vil styrke vår kapasitet og møte de nye kravene som stilles til servicefartøyer i oppdrettsnæringen idag. Med dette kan vi levere komplette fortøyningsutsett og andre tjenester som møter bransjens behov. Vi er meget godt fornøyd med kvaliteten på Folla Maritimes bygg, og vil vurdere mulig utvidelse av fartøyet sammen med dem i året som kommer, sier Jøran Olsen, daglig leder i Herøy Servicebåt AS»

Folla Maritime Service AS bygger fartøy i aluminium, og utfører service, reparasjoner, ombygging og oppgraderinger.

Fra verftet Flatanger i Nord-Trøndelag har selskapet levert arbeidsbåter og hurtiggående fartøy til oppdrettsnæringa og andre aktører siden 1994. FMS var først ute med katamaraner som servicefartøy, og disse er i daglig bruk ved svært mange oppdrettsanlegg langs hele kysten. Selskapet prosjekterer og bygger i tett dialog med kunden, og samarbeider med anerkjente båtkonstruktører som har stor kompetanse på sine spesialområder.

Kontaktinfo:

Jørgen Østvik, salgsleder i Folla Maritime Service AS

+47 93047402