Folla Maritime leverer internasjonalt

Folla Maritime Service AS har inngått kontrakt på levering av FollaWork 35 til oppdrettsaktør i Indonesia. Avtalen er en del av en totalleveranse fra AquaOptima AS i Trondheim, hvor Folla Maritime er underleverandør.

Leveransen skjer på bakgrunn av økt interesse for norsk teknologi knyttet til oppdrettsnæringa. Fartøyet er verftets bygg nr. 67, og skal leveres i oktober 2017.

Fartøyet har følgende spesifikasjon:

  • Mål: 10,65m x 5,0m
  • Hovedmotor Yanmar
  • Capstan (3 tonn)
  • Amco Veba kran
  • Thruster Sleipner type SH300
  • Fartøyet er designet av Marin Design

 

 

«Vi er stolte av at våre fartøy og norsk teknologi generelt vekker interesse i det internasjonale markedet. Vi opplever allerede stor etterspørsel etter denne fartøystypen i Norge, og det er spennende å se nye markedsmuligheter også i utlandet, sier Runar Brennvolleng, daglig leder i Folla Maritime Service AS»

«Etterspørsel etter norsk oppdrettsteknologi er internasjonalt økende og det er interesse for pakkeløsninger der ulike disipliner og teknologier tilbys samlet ovenfor sluttkunde. I dette prosjektet i Indonesia har AquaOptima AS, Aqualine AS, Folla Maritime Service AS, Steinsvik AS og Aqua-kompetanse AS gått sammen i en felles leveranse og oppstart av en oppdrettsvirksomhet. Vi jobber mot og forventer flere lignende prosjekt internasjonalt, sier Børge Søraas, CEO i AquaOptima AS»

Folla Maritime Service AS bygger fartøy i aluminium, og utfører service, reparasjoner, ombygging og oppgraderinger.

Fra verftet Flatanger i Nord-Trøndelag har selskapet levert arbeidsbåter og hurtiggående fartøy til oppdrettsnæringa og andre aktører siden 1994. FMS var først ute med katamaraner som servicefartøy, og disse er i daglig bruk ved svært mange oppdrettsanlegg langs hele kysten. Selskapet prosjekterer og bygger i tett dialog med kunden, og samarbeider med anerkjente båtkonstruktører som har stor kompetanse på sine spesialområder.

Kontaktinfo:

Runar Brennvolleng, daglig leder Folla Maritime Service AS

+47 481 35857