Feiret ny kontrakt med bløtkake

AQS behøvde ikke gå langt for å bestille en ny 50-fots servicekatamaran. Den skal naboen rett over gata – Folla Maritime Service – bygge.

AQS har inngått kontrakt med Folla Maritime om bygging av en 50-fots katamaran.

AQS har inngått kontrakt med Folla Maritime om bygging av en 50-fots katamaran.

Kontakten mellom de to Flatanger-bedriftene ble feiret med bløtkake.

– Vi starter bygginga i februar. Fartøyet skal være ferdig til Aqua Nor-messa i Trondheim, der det vil bli å se, sier daglig leder Tom Birger Skotnes i Folla Maritime Service AS.

Kontrakten er verdt i overkant av 15 millioner kroner for verftet, som har mange prosjekt på gang. I alt 10 nybygg er sikret, og bedriften har en ordrereserve inkludert service på 52 millioner kroner.

Servicekatamaranen til AQS er en FollaCat 50, som er 15 meter lang og 9,6 meter bred. Den skal utrustes med en 65 tonn/m kran og 40 tonns dekkvinsj for tyngre arbeidsoppgaver. Båten får tre lugarer med dusj og toalett.

Teknisk leder Bjørn Edvardsen i AQS AS forteller at det nye fartøyet primært skal brukes til vasking av nøter. Men båten blir utrustet som en multibåt, og kan brukes til alle typer oppdrag.

– Vi har oppdrag nok, og skulle egentlig hatt båten i morgen, sier Edvardsen. AQS har planer om å hente i alt fire nye båter fra verft neste år, og skal også oppgradere AQS Odin.

– Hvorfor valgte dere å handle hos naboen?
– Vi har et veldig godt forhold til naboen, og har kjøpt tre båter her tidligere; Æge i 2003, Frigg i 2008 og Ravn i 2012. Produktene er svært bra, sier Bjørn Edvardsen.