Ny oppdrettsbåt levert

Folla Maritime Service AS overleverte torsdag 31. juli en ny oppdrettsbåt på 45 fot til Cermaq AS i Finnmark. Flatanger-verftet har fulle ordrebøker til langt ut i 2016.

– Båten ser svært bra ut, sier teknisk sjef Hans Arne Sørnes i Cermaq, som sammen med kollega Stig Omar Hansen overtok båten fra daglig leder Tom Birger Skotnes i Folla Maritime Service AS.

Ordren har en verdi på 8,5 millioner kroner, og kan være den første av flere leveranser til Cermaq for Folla Maritime.

Allerede etter ferien starter bygging av båt nummer to. I tillegg kan det være aktuelt å bygge ytterligere to båter ved verftet i Flatanger. Med fire båter er det snakk om en ordre på 30 millioner kroner.

Viktig kunde

– Cermaq er en stor og viktig kunde for oss, sier Tom Birger Skotnes.

Hans Arne Sørnes sier at selskapet har god erfaring med båter fra dette verftet. Han påpeker at nærhet til verftet gjør det lettere å følge opp byggeprosessen og gjøre tilpasninger under veis.

– Vi har gjort endringer som kunne vært vanskelig om båten ble bygd i utlandet. For eksempel har vi lagt inn en ekstra lugar, sier drifts- og servicekoordinator Stig Omar Hansen i Cermaq.

FollaCat 45 "Kvalsund" er klar for innsats på Finnmarkskysten.

FollaCat 45 “Kvalsund” er klar for innsats på Finnmarkskysten.

Nettopp evnen til tilpasning, til å oppfylle krav fra kunden, utstyr og pris var avgjørende for at byggeoppdraget havnet i Flatanger, forteller Hans Arne Sørnes.

– Vi har båter fra dem som vi er fornøyd med, og vi forventer at denne båten blir like bra. Nå får vi testet den ut før neste budsjettrunde, slik at vi får se om den egner seg på Finnmarkskysten, sier Sørnes.

Cermaq er et av de største oppdrettsselskapene i Nord-Norge, og har 27 konsesjoner bare i Finnmark. Nybåten «Kvalsund» blir selskapets største i Finnmark, og skal brukes ved flere lokaliteter.

– Vi utvider drifta, samtidig som anleggene blir stadig større. Da trenger vi også større arbeidsbåter. I dag har vi for gamle og små båter. Dette er den åttende nye båten de siste tre- fire årene, sier Hans Arne Sørnes.

Fulle ordrebøker

Folla Maritime Service AS registrerer også et oppsving i næringa, med nye konsesjoner, gode laksepriser og behov for større og nye båter.

– Det går svært bra for oss. Vi har fulle ordrebøker nesten ut 2016, sier Tom Birger Skotnes.

Verftet har nå 14 ansatte, og det er hektisk aktivitet i lokalene. Seks fartøy skal leveres forløpende til Salmar, og en sjark er også under bygging.

 

FAKTA – «Kvalsund» Folla Cat 45 : 

  • Lengde 13,5 meter
  • Bredde 7,5 meter
  • Hovedmotorer: 330 x 2
  • Gir: Finnøy
  • Propeller: Helseth
  • Kran: Amco Veba
  • Generator: Perkins/Stamdford 16 Kw
  • Capstan: Type Tennfjord 2×2 tonn, 1×5 tonn
  • Navigasjon: Levert av NAVY Rørvik.